Sit

Teorilokalet: Se her, hvordan du indlærer sit-kommandoen.

Ekstra: I dette klip kan du se, hvordan jeg træner sit med mere afstand på.

Tora 5 måneder: Se her hvordan jeg starter indlæringen af sit med Tora.

Tora 5,5 måned: Vi er nu kommet ud på vejen, hvor der er lidt flere forstyrrelser. Jeg arbejder her med at få hende til at blive siddende, selvom jeg går væk fra hende. Og så forsøger jeg også at øge tiden, hvor hun skal blive siddende. 

Sådan laver du øvelsen

Tip

Husk altid i indlæringen at give hunden fri, mens du står ved den.

Typiske udfordringer

Hvis din hund går efter dig, når du forlader den, er det typisk fordi du er gået for hurtigt frem. Et godt råd er først at øge tiden, hvor hunden sidder i ro, før du øger afstanden til den. Hvis hunden rejser sig, så sørg for at få den tilbage i præcis samme position, som den sad i, før du gik fra den. Giv ikke fejlen opmærksomhed, men gentag blot øvelsen forfra.

Pas i starten på med at give hunden “fri”, når du står væk fra den. Det kan nemlig resultere i, at hunden før tid rejser sig efter dig. Og selv når den begynder at virke sikker, skal du passe på med ikke at gøre dette for ofte.

Hvorfor denne øvelse?

Sit hører til blandt de udvidede lydighedsøvelser. Kommandoen er god i situationer, hvor du ønsker, at din hund forholder sig ikke bare roligt men faktisk også bliver siddende, indtil du giver den en ny kommando. Brug sit-kommandoen:

Hvornår kan jeg starte med at træne denne øvelse?

Du kan begynde at træne sit, når du har sæt dig og bliv/fri øvelserne helt på plads. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.