Basistræning

Lær at kommunikere med din hund

Hverdagen bliver hurtigt udfordrende, hvis ikke vi er i stand til at forstå vores hund, og vores hund heller ikke forstår os.

Som medlem af vildmedpoter.dk får du adgang til et træningsprogram, der består af 12 grundlæggende øvelser. Ved at følge programmet lærer du at kommunikere med din hund. Træningen er samtidig med til at opbygge et stærkt tillidsforhold mellem jer. Når du kan de 12 basisøvelser, er du godt på vej mod at få en tryg og rolig familiehund. 

Der er udførlige instruktionsvideoer til alle øvelser, så du ved, hvordan du skal gribe træningen an. Du har også mulighed for at printe alle vejledninger ud. Lær øvelserne når du har tid og få sparring i den lukkede Facebook-gruppe, hvor vi træner sammen hver uge. 

Træningsprogrammet henvender sig til alle hunderacer, og du starter her uanset om du har en hvalp, en unghund eller en voksen hund. 

De 12 øvelser

1. SÆT DIG

’Sæt dig’ hører til blandt de mest basale lydighedsøvelser. Kommandoen er god i situationer, hvor du ønsker, at din hund forholder sig roligt, eksempelvis:

2. LÆG DIG

’Læg dig’ er ligesom ’sæt dig’ god i situationer, hvor du ønsker, at din hund forholder sig roligt. ’Læg dig’ er især anvendelig, hvis hunden skal slappe af i længere tid, eksempelvis:

3. KONTAKT

Ønsker du at opnå et godt samarbejde med din hund, er det afgørende, I har god kontakt. Med kontaktøvelsen lærer din hund, at det kan betale sig at tilvælge dig og fravælge alt andet.

4. TARGET PÅ HÅND

I denne øvelse skal du arbejde med din hånd som target (mål). Target-øvelsen bruges typisk som hjælp ved indlæring af andre øvelser, eksempelvis:

5. GÅ PÆNT

Mange hundeejere oplever, at det er svært at holde god kontakt med sin hund på gåturen. Ofte går hunden sine egne veje, og måske trækker den også i snoren. Med gå pænt-øvelsen lærer din hund at være opmærksom på dig og ikke mindst følge dig, når I går tur sammen.

6. INDKALD KOM

Det er vigtigt at træne og vedligeholde et indkald, så du er sikker på, du kan kalde din hund til dig, eksempelvis:

7. NEJ

’Nej’ er en forbudsøvelse, så når du bruger denne kommando betyder det, at du øjeblikkeligt vil have hunden til stoppe med det, den er i gang med, eksempelvis:

Vi bruger ved indlæringen af ’nej’ en positiv tilgang, så hunden lærer at fravælge ”det forbudte” og i stedet tilvælge dig.

8. NAVN

Din hund skal selvfølgelig kende sit navn. Det er især vigtigt, hvis du har flere hunde. Brug navnet i positive sammenhænge og til at skærpe din hunds opmærksomhed på dig, eksempelvis:

9. IMPULSKONTROL

Ønsker du en rolig hund, er det afgørende, at du lærer hunden at geare ned og slappe af. Med denne øvelse belønner du netop din hund for at være rolig, men også for at rette opmærksomheden på dig fremfor at fokusere på, hvad der sker i omgivelserne, eksempelvis:

10. VENT

Vent-øvelsen er ligesom nej en forbudsøvelse. Modsat ’nej’, betyder ’vent’ dog kun et forbud her og nu, og hunden får senere lov til at udføre den ønskede handling. Der er med andre ord kun tale om et midlertidigt forbud, eksempelvis:

Hunden lærer ved denne øvelse at beherske sig selv og vente tålmodigt. Den lærer også, at det betaler sig at tage kontakt til dig.

11. BLIV/FRI

Bliv-øvelsen er en rigtig vigtig øvelse, hvis målet er at få en rolig familiehund.

Det er en øvelse, vi typisk anvender mange gange på en dag, eksempelvis hvis du taber et glas på gulvet, og du vil afværge, at hunden kommer i nærheden af glasskårene. Her er det fantastisk at kunne få hunden til at blive liggende, mens du henter støvsugeren og fjerner glasskårene.

Andre eksempler kan være, at du ønsker at hunden bliver siddende, mens du samler dens efterladenskaber op på gåturen, eller når du åbner bagagerummet til bilen.

12. INDKALD PLADS

Med ’indkald plads’ opnår du større kontrol over din hund end ved ’indkald kom’. Bruger du ’indkald plads’ skal din hund nemlig komme hen til dig, sætte sig på din venstre side og forholde sig helt roligt, indtil du giver en ny kommando.

Et stærkt ’indkald plads’ kan være rigtig nyttigt, hvis du eksempelvis lader din hund løbe løs på stranden.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.