Om Vild med poter

Jeg har stiftet Vildmedpoter.dk, fordi jeg synes, der manglede et online-fællesskab for os med familiehunde.

Jeg er selv vokset op med hund og fik min første labrador, da jeg var i starten af 20´erne. Gennem årene har jeg trænet flere hunde rundt omkring i forskellige klubber. I dag er jeg knap så optaget af at træne på bane – jeg går mere op i, at vi lærer vores hunde at være en del af familien og ikke mindst, hvordan vi får en sjov og hyggelig hverdag sammen med dem.

Jeg har, så længe jeg kan huske, været nysgering på ”alt med hund” – dog uden, at jeg har taget en officiel uddannelse. Min viden bygger derfor på egne erfaringer, bøger, onlinekurser fra ind- og udland mm.

I mit medlemsunivers viser jeg, hvordan jeg opdrager mine egne hunde med belønningsbaseret træning. Jeg elsker at inspirere og udbrede min viden til alle, som kan have gavn af det.

Positiv indlæring

I min træning fokuserer jeg på at sætte hunden op til succes og belønne den ønskede adfærd. Det skal nemlig være sjovt at træne, og hunden skal have oplevelsen af, at det kan betale sig. Jeg bruger derfor masser af godbidder og ros. Det motiverer nemlig hunden til at gøre mere af det, vi gerne vil have. Tænk på dig selv som en forælder, der guider sit barn. Du skal vejlede kærligt og med opmuntring, ikke med straf!

Har din hund en adfærd, du ønsker at ændre, må du gå forrest og vise den et alternativ. Det kræver ofte en stor portion tålmodighed og ikke mindst vedholdenhed at ændre uhensigtsmæssig adfærd, men med den rette indsats, kan det sagtens lykkes. Husk at skældud og fysisk irettesættelse kun svækker din hunds lyst til samarbejde, mens positiv indlæring forstærker den. Og en god relation mellem dig og din hund er altafgørende, hvis I skal lykkes sammen.

Træning for familiehunde

En familiehund skal først og fremmest lære at være en del af familien og jeres hverdag. Derfor er det oplagt at starte træningen hjemme. Og træning behøver slet ikke være så svært. Jeg vil gerne lære dig at gøre det til en naturlig del af dét at være sammen.

Jeg oplever, at mange gerne vil forberede sig, inden den lille hvalp/nye hund kommer hjem. Det giver nemlig ro og tryghed, når du som ny hundeejer er helt klar på, hvordan du vil gribe tingene an. I mit medlemsunivers giver jeg gode råd til opdragelsen og viser præcis, hvad du skal gøre for at komme godt fra start. Du kan se videoerne igen og igen sammen med hele familien.

Jeg tilbyder desuden alle medlemmer at træne med i vores lukkede Facebook-fællesskab. Jeg ved, mange er rigtig glade for at kunne søge råd og sparring i dette forum, men det er helt frivilligt, om du vil deltage her eller træne selv.

Har du lyst, kan du sagtens kombinere et medlemskab af Vildmedpoter.dk med fysisk træning andetsteds.

Jeg glæder mig til at byde dig og din hund velkommen i mit træningsunivers.

Michael Kristensen

I mit træningsunivers møder du min tricksyge Bichon Havanais Aura (foto), min skønne Labrador Retriever Enzo, min træningsivrige Schæfer Tora (foto) samt min søde Labrador Retriever Sally. 

Indkøbskurv
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.