Om Vild med poter

Jeg er pt. den heldige ejer af en kærlig og tricksyg Bichon Havanais, Aura, som er født 9. marts 2018 og en skøn og træningsvillig Schæfer, Tora, som er født 4. august 2020. I træningsuniverset kan du desuden opleve min lækre Labrador Retriever, Sally (på foto), som jeg desværre måtte tage afsked med alt for tidligt pga. hastigt fremskreden albueledsdysplasi.

Jeg har stiftet vildmedpoter.dk, fordi jeg ønsker at skabe et online-fællesskab for os med familiehunde. Mange har brug for råd og vejledning i forhold til opdragelsen allerede fra første dag, hvalpen/hunden kommer hjem. Jeg guider dig i den første tid og viser, hvordan du giver tryghed og skaber tillid.

En familiehund skal først og fremmest lære at være en del af familien og tilpasse sig hverdagen. Derfor er det oplagt at starte træningen hjemme hos dig selv. Og træning behøver slet ikke være så svært. Jeg vil gerne lære dig at gøre det til en naturlig del af dét at være sammen. 

Jeg er positiv i min tilgang og har fokus på at forstærke ønsket adfærd og ignorere uønsket adfærd. På den måde motiverer vi hunden til at gøre mere af det, vi gerne vil have. Tænk på dig selv som en forælder, der guider sit barn. Du skal vejlede kærligt og med opmuntring, ikke med straf!

Jeg går desuden meget op i, at hunden får succes i de øvelser, vi laver. Det skal nemlig være sjovt at træne, og det skal kunne betale sig. Derfor bruger jeg mange godbidder, specielt i indlæringen. Denne tilgang motiverer hunden til samarbejde og styrker dens selvtillid.

Har din hund en adfærd, du ønsker at ændre, må du gå forrest og vise den et alternativ. Det lyder enkelt, men kan være svært i praksis. Det kræver nemlig en stor portion tålmodighed og ikke mindst vedholdenhed at ændre uhensigtsmæssig adfærd. Husk at skældud og fysisk irettesættelse kun svækker din hunds lyst til samarbejde, mens positiv indlæring forstærker den. Og en god relation mellem dig og din hund er altafgørende, hvis I skal lykkes sammen.

På vildmedpoter.dk deler jeg mine bedste tips til, hvordan du opdrager din hund til at være glad, tillidsfuld og rolig. Jeg forklarer, hvorfor jeg gør, som jeg gør. Samtidig vejleder jeg dig i at udføre øvelserne korrekt.

Jeg ved fra mig selv, at det skaber større motivation at træne sammen med andre. Derfor træner vi også sammen hver uge i en lukket Facebook-gruppe. Du vil her blive mødt på netop dit niveau. For selvom vi træner sammen, er vi alle vidt forskellige steder med vores hunde.

Har du lyst til mere, kan du sagtens kombinere et medlemskab af vildmedpoter.dk med fysisk træning andetsteds.

Jeg glæder mig til at byde dig og din hund velkommen til mit træningsunivers!

Highfives,
Michael

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.