Navn

Teorilokalet: I denne øvelse træner du både kontakt og navn. 

Ekstra: Vedligehold øvelsen på gåturen, det giver god kontakt mellem dig og din hund. 

Tora 10 uger: Opstart af navn i vores have. Øvelsen er en super kontakt-øvelse, som du kan træne stærkere ved gradvist at øge stimuli.

Tora 12 uger: Tjek mit lille fif med godbidden i denne video. Husk i øvrigt at uanset hvilken kommando du giver din hund, så skal du kun sige den én gang. Jeg fejler selv i denne øvelse. 

Tora 14 uger: Vi er i dag taget på stranden for at træne i andre omgivelser, og det gør det lidt svært at få Toras opmærksomhed. Ja, I kan faktisk se, at det er lige før jeg er gået for hurtigt frem her. Men som hun falder til ro, lykkes det alligevel at få et par succeser.

Tora 17 uger: I dag træner Tora og jeg i skoven ved siden af en hundeskov. Vi træner bevidst på den anden side af hegnet, hvor jeg er sikker på at få succes. Vi tager mere og mere ud i nye omgivelser for at træne de 12 øvelser, hun efterhånden er rigtig god til derhjemme. På den måde lærer hun, at jeg ønsker samme billede uanset om vi er ude eller hjemme. 

Tora 6,5 måned: I dag træner vi på en rasteplads, hvor der er masser af forstyrrende trafik. På den måde gør vi vores kontakt stærkere.

Sally 10 uger: En hund lærer ofte hurtigt sit navn at kende. Men det er alligevel en god ide at forstærke indlæringen med denne øvelse, hvor hunden belønnes for at tage kontakt til dig. Læg mærke til, at Sally sidder i ro i opstarten af denne øvelse.

Sally 12 uger: Sally er enormt fokuseret på mig. Derfor forsøger jeg her at bevæge mig lidt under øvelsen, ligesom jeg lader Sallu snuse lidt rundt. Jeg er dog meget opmærksom på ikke at gøre det sværere for hende, end hun kan klare.

Sally 15 uger: Vi er nu gået uden for haven og selvom Sally er fri og snuser rundt, er jeg opmærksom på at udnytte de små naturlige åbninger, så jeg er sikker på at få succes. Jeg forsøger altså at kalde i det øjeblik, hun selv løfter snuden fra græsset.

Sådan laver du øvelsen

Tip

Har du en hvalp eller en lille hund, så sæt dig på hug, når du starter på denne øvelse.

Typiske udfordringer

Pas på med at bruge navnet for meget eller i negative situationer, for så risikerer du, at hunden lukker af og slet ikke reagerer på sit navn.

Pas i øvrigt på med at bruge navnet som et indkald. 

Hvorfor denne øvelse?

Hunden skal selvfølgelig kende sit navn. Det er især vigtigt, hvis du har flere hunde. Brug navnet i positive sammenhænge og til at skærpe din hunds opmærksomhed på dig.

Hvornår kan jeg starte med at træne denne øvelse?

Det er oplagt at øve navn, så snart du får din hvalp eller hund hjem. Øvelsen er nemlig fantastisk til at skabe god en kontakt mellem jer. Lav få gentagelser nogle gange om dagen. 

Det er samme fremgangsmåde om du har en hvalp, unghund eller voksen hund. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.