Træningsprogram 4 uger

Sådan skal du træne

Træningsprogrammet “12 basisøvelser på 4 uger” fungerer på den måde, at du skal træne 3 nye øvelser pr. uge. I hele uge 1 skal du træne sæt dig, læg dig og kontakt, og i uge 2 skal du oveni træne target på hånd, gå pænt og indkald kom. Du skal altså hver uge gentage alle øvelserne fra tidligere, og sådan skal du fortsætte programmet ud.
Træn hver øvelse med få gentagelser hver dag, og gerne flere gange om dagen. Husk at gentage øvelsen på nøjagtig samme måde hver gang. Og beløn flittigt, især i indlæringen.
Når du vil lære din hund en ny øvelse, så husk at ansvaret for succes ligger hos dig. Du skal beslutte dig for, at du har den største tålmodighed. Hvis du er rolig og konsekvent, kan I sammen komme rigtig langt. Slækker du på dine krav, risikerer du at få en hund, som kun lejlighedsvis hører efter.
Når I træner, er det vigtigt altid at starte og slutte med en succes. Udvælg eventuelt en øvelse, som din hund er særlig god til eller glad for.
Vær i øvrigt opmærksom på ikke at udfordre hunden mere, end den er klar til.
Når din hund kan udføre de enkelte øvelser med overskud, er I klar til at afprøve med mere stimuli på, eksempelvis et nyt sted med nye dufte, lyde, noget der bevæger sig osv.
Rigtig god træning!

Tip

Når du og din hund bevæger jer ud i større og større stimuli, så prøv eventuelt at lade din hund undersøge de nye omgivelser, før du stiller krav om at den skal gennemføre en øvelse/kommando.

Typiske udfordringer

Laver hunden pludselig fejl i en velkendt øvelse, er du højst sandsynligt gået for hurtigt frem. Det er typisk mange nye stimuli, der forstyrrer koncentrationen. Prøv at være nysgerrig på, hvad det er, din hund reagerer på. Er det nye dufte, fugle, trafikstøj, forbipasserende osv. Det kan også være, at det er alle indtrykkene tilsammen, der bliver for meget. Prøv her om du kan reducere nogle af de mange stimuli. Hvis det eksempelvis er biler, der driller, så prøv først at træne på en roligere vej. Ellers træd et skridt tilbage og træn, hvor I sidst havde succes!

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.